Blog

Dim Sum Point voor hotels en horeca

Dim sum zijn traditionele gefrituurde en gestoomde hapjes uit de zuidelijke Chinese cultuur. Ze worden vandaag de dag overal ter wereld gegeten en ze zijn ook in Nederland niet meer van de menukaart weg te denken.

De betekenis van d

Lees het artikel

Een stoomcursus

Dim sum kan je op verschillende manieren klaarmaken, je kan ze stomen, bakken in een koekenpan of frituren in een wok met schone zonnebloemolie. In dit blog gaan we het stomen behandelen, wereldwijd ook de meest gangbare manier om sieuw mai en ha

Lees het artikel

Onze dim sum sieuw mai en ha kau

Er worden wereldwijd wel honderden verschillende dim sum hapjes geserveerd. We krijgen regelmatig de vraag, waarom hebben jullie voor sieuw mai en ha kau gekozen? Eigenlijk is er maar één reden, als je aan dim sum liefhebbers vraagt

Lees het artikel

Yum cha

Letterlijk betekent Yum Cha ‘thee drinken’ en is ontstaan in de theehuizen en restaurants van de provincie Guangzhou en langs de beroemde zijderoutes. De eigenaren van de eetgelegenheden ontdekten dat thee drinken goed voor de spijsver

Lees het artikel

Geschiedenis van dim sum

Zoals met veel culinaire lekkernijen gaan er over het ontstaan ervan vele verhalen rond. Want eigenlijk wil iedereen graag deel uit maken van een stukje geschiedenis of van de credits om er op een of andere manier er mee van doen te hebben. Zo is

Lees het artikel