Dim Sum Point voor hotels en horeca
02-06-2022

Dim sum zijn traditionele gefrituurde en gestoomde hapjes uit de zuidelijke Chinese cultuur. Ze worden vandaag de dag overal ter wereld gegeten en ze zijn ook in Nederland niet meer van de menukaart weg te denken.

De betekenis van dim sum, 'hapjes uit het hart', geeft aan dat het bij deze kleine lekkernijen eigenlijk om verfijnd comfort food gaat. Wist je dat het in Hong Kong traditie is om dim sum te eten bij de thee samen met familie en/of vrienden?

Omdat in Nederland en België dim sum steeds populairder werd, kwam de vraag om een kwalitatieve dim sum te ontwikkelen welke grootschaliger aan de consument aangeboden kon worden. Eigenaren Ming en Olivier Ching hebben de twee meest populaire en gangbare dim sum, Sieuw Mai
(varkensvlees) en Ha Kau (garnaal), voor de West-Europese consument ontwikkelt. Daarnaast wordt de dim sum geproduceerd in Nederland, dus met alle regels en restricties welke in Nederland gelden en is er extra zorg besteed aan de Nederlandse teksten op de verpakking.

Als hotel of horeca wil je je gasten natuurlijk het allerbeste aanbieden. En dat kan nu ook met onze dim sum, want speciaal voor hotels en horeca hebben we een speciaal concept neergezet.

Waarom voor Dim Sum Point kiezen als hotel of horecazaak?

  • Dim sum is op dit moment een enorme food-trend en niet meer weg te denken van de Nederlandse menukaart.
  • Met het huidige tekort aan personeel, is dim sum bij uitstek een goede oplossing en aanvulling op het menu. Het is een product dat makkelijk te bereiden is en kan traditioneel worden gestoomd of gefrituurd. Dim sum is zelfs heerlijk als aanvulling in een bouillon of soep en hoeft dan niet gestoomd te worden.
  • Onze dim sum wordt in Nederland geproduceerd en is daarom ook verkrijgbaar bij gerenommeerde Nederlandse Retail. Ons moederbedrijf Canton dim sum zit hierachter en is bekend in de high-end horeca. Met de kennis die we hebben en onze eigen receptuur, kunnen we de Westerse samenleving makkelijk aanvoelen en eventuele aanpassingen snel doorvoeren.
  • Doordat de import op Aziatische producten enorm zijn gestegen, zijn de dim sum van buiten Nederland juist duurder dan Dim sum Point i.v.m. de hoge containerprijzen. Ook zijn onze dim sum zo goed als gelijk geprijsd aan de dim sum die in de horecagroothandel verkrijgbaar zijn. Daarnaast is nooit duidelijk wat de oorsprong is van import dim sum. Dit weet je bij Dim Sum Point wel!


Ook sluiten onze dim sum perfect aan bij de huidige trend van een gezonde levensstijl en gezond eten. Dim sum Point maakt de dim sum met pure ingrediënten en geen onnodige toevoegingen en/of smaakversterkers.
Perfect voor de bourgondische én de healthy food-lover dus!

Je gasten in de watten leggen met onze dim sum? We komen graag een keer langs voor een tasting, zodat je onze dim sum zelf kunt ervaren. Meer informatie: klantenservice@dimsumpoint.nl

Meer dim sum inspiratie opdoen? Bekijk dan onze Instagrampagina:
https://www.instagram.com/dim_sum_point/