Heerlijk en gezond!! Onze ambassadeur Nadia geeft jullie haar favoriete recept.
Dit recept is voor ongeveer 4 porties
- 400g Chinese wok groenten (met Chinese kool en sugarsnaps)
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 2 kippenbouillontabletten
- 2 liter water
- 2 eetlepels sojasaus
- sambal (naar smaak)
- 2 eieren
- Lente-ui
- dim sum (smaak en hoeveelheid is up to you )
-Snijd de gember en knoflook fijn.
-Roerbak de groenten samen met de fijngesneden gember en knoflook.
-Los de bouillonblokjes op in het water.
-Voeg de sojasaus en sambal toe, giet bij de groenten en breng aan de kook.
-Klop het ei los.
-Roer de soep zodat je een soort draaikolk krijgt.
-Giet het ei in de soep en blijf roeren.
-Laat heel even pruttelen, proef en breng evt op smaak met wat extra sojasaus en/of sambal (naar smaak).
-Snijd de lente-uitjes in dunne reepjes.
-Schep de soep in een kom en bestrooi met de lente-uitjes.
-Serveer de soep met dim sum ernaast. Heerlijk met een beetje sriracha
Succes en eet smakelijk!!