Kroempia

Qua recept zou ik de kroempia willen voorstellen, met dimsum hakau erbij, met een heerlijke chilli-saus van Go-Tan.
Kroempia? Ja Kroempia!! Inmiddels een paar keer gemaakt en het is heerlijk. Loempia gevuld met Nasi.

Eerst een Nasi-Goreng. Voorbereiding, omelet maken met scheutje melk, bakken en dan in vierkantjes of reepjes snijden. Tauge, wassen en kopjes en draadjes eraf halen. 

Diepvries-erwten(handje vol), kippedij-filet in eigengemaakte marinade, bij voorkeur een nacht in de marinade (Marinade: Go-Tan ketjap manis, honing, bruine basterd suiker, citroensap, sesamolie(paar druppels, anders overheerst 't teveel), knoflookolie, knoflook, gembersiroop en stukje(2cm) geraspte gember, 1 ui gesnipperd, Prei (5 cm in halve ringen), gekookte hamreepjes, knoflook.

Eerst de witte rijst koken en af laten koelen. Daarna bakken in wat knoflookolie en sesamolie. Dan apart zetten voor later gebruik.

 

Ui aanfruiten tot deze licht glazig wordt, knoflook en prei erbij. Kipfilet aanbakken, scheut marinade erbij. Totdat de kipfilet lichtbruin kleurt. Dan ei en tauge erbij. En dan de rijst erdoorheen scheppen en goed doorwarmen en aflaten koelen.

Dan 2 loempia vellen/filodeeg op elkaar leggen, eerst 1 laag, dan met geklopt ei bestrijken en dan het andere vel erop leggen. Dan in 't midden een schep Nasi Goreng zodat aan de zijkanten ongeveer 3 cm overblijft. Dan dichtvouwen. Eerst zijkanten naar binnenslaan over de Nasi dan met ei bestrijken en dan de onderkant naar boven flappen en de bovenkant over de onderkant heen en goed aandrukken. Zorg dat er geen lucht in de loempia meegepakt wordt. Dan in zonnebloemolie afbakken totdat de loempia mooi lichtbruin kleurt. En deze uit laten lekken op keukenpapier. 

Ondertussen kun je de ha-kau dimsum verhitten in 'n stoompan. Een heerlijke crunchy loempia en garnalen dimsum met chillisaus en wat kroepoek. Heerlijk voor 'n zondag!