Dim sum traditie: kloppen op tafel

01-12-2020

De dim sum hapjes worden in China van oudsher in theehuizen geserveerd. Je kan wel spreken over een Chinese variant van de ons bekende high tea. Ook leuk om te weten is de betekenis van het kloppen op de tafel met de middelste 3 vingers, tijdens het bijschenken van de thee. Het is een oud gebruik uit de tijd van de Qing Dynasty. Een keizer wilde graag als 'gewone' sterveling thee leren schenken. Dit oefende hij vermomd in theehuizen. Het probleem was dat zijn volgelingen niet voor hem konden buigen, zoals de etiquette dat voorschreef. Ze zouden dan immers verraden dat deze vermomde persoon de Keizer was.

Het probleem werd opgelost door met de 3 middelste vingers op tafel te kloppen, 2 vingers symboliseren de gebogen knieën, de 3e de vooruitgeschoven arm.

🥟#sieuwmai 🥟#hakau

Lees ook het volgende bericht: Dim Sum traditie

Chinese hapjes

snelle bereiding & hoge kwaliteit: perfect voor de westerse markt

Dim sum zijn gefrituurde en gestoomde hapjes uit de zuidelijke Chinese eetcultuur. Ze worden vandaag de dag overal ter wereld gegeten. De betekenis van Dim sum, 'hapjes uit het hart, geeft aan dat het bij deze kleine lekkernijen eigenlijk om verfijnd comfort food gaat.

Heeft u vragen?


klantenservice@dimsumpoint.nl

Nieuws