SIEUW MAI
18-12-2020
Als je onze dim sum serveert, is het altijd leuk om er wat over te vertellen;
Sieuw mai is een varkenspasteitje. Deze oogt als een open, ronde, gestoomde dumpling gevuld met varkensgehakt waar soms ook nog garnaal of Chinese champignon in zit verwerkt. De garnaal zorgt juist voor de extra smaak en zorgt er juist voor dat de structuur van deze dim sum een lekkere bite heeft!
Vaak zie je in de restaurants een oranje puntje boven. Meestal een stukje wortel. In de westerse keuken gebruikt men veelal kaviaar of viseitjes
Smakelijk!!
Lees ook het volgende bericht: Dim Sum wordt steeds bekender en populairder.
Chinese hapjes
snelle bereiding & hoge kwaliteit: perfect voor de westerse markt
Dim sum zijn gefrituurde en gestoomde hapjes uit de zuidelijke Chinese eetcultuur. Ze worden vandaag de dag overal ter wereld gegeten. De betekenis van Dim sum, 'hapjes uit het hart, geeft aan dat het bij deze kleine lekkernijen eigenlijk om verfijnd comfort food gaat.