Ons verhaal

Oprichters en eigenaren

Het familiebedrijf Dim Sum Point is opgericht door Ming en Olivier Ching, beide zijn in Nederland geboren en getogen en komen uit echte ‘Eindhovense’ horecafamilies. De ouders van Ming waren eigenaar van het restaurant Canton in Eindhoven en de ouders van Olivier waren eigenaar van het legendarische restaurant Pom-Lai en de Blauwe Lotus in Eindhoven.

Na een carrière op diverse kantoren besloot Ming een langgekoesterde wens gestalte te geven. Ze liep al jaren met het idee rond om door een echte dim sum chef kok opgeleid te worden tot dim sum kok. Echter in de dim sum keukencultuur is het niet vanzelfsprekend dat een chef kok zijn recepten deelt en dat je zomaar een baantje in de keuken bemachtigd. Na heel vaak NEE te hebben gehoord, mocht Ming eindelijk in de leer gaan bij haar favoriete chef kok.

Al snel was het duidelijk dat Ming zeer getalenteerd was. De lokale Chinese gemeenschap omarmde al snel haar kookkunsten en dat betekende dat het Chinese restaurant zichzelf met Ming letterlijk en figuurlijk op de kaart had gezet. Haar talent werd al snel beloond met een aanbod om de keuken van het nieuwe dim sum restaurant in Eindhoven te leiden.

High end dim sum

Na succesvol een dim sum keuken geleid te hebben als werknemer, vonden Ming en Olivier het een aantal jaar geleden tijd worden om een eigen dim sum bedrijf te beginnen. Onder de naam Canton dim sum wordt er in de ambachtelijke en moderne keuken van het nieuwe bedrijf, door Ming op hoog niveau dim sum gemaakt, ze levert voornamelijk aan de high end horeca in Nederland en België.

Dim Sum Point

Omdat in Nederland en België dim sum steeds populairder werd, zie de vele dim sum horeca concepten in de grotere steden, kwam de vraag om een kwalitatieve dim sum te ontwikkelen welke grootschaliger aan de consument aangeboden kon worden, niet als een verrassing.

Tot op dat moment was dim sum enkel te vinden in de diepvries van Aziatische toko’s. Vaak met onduidelijke niet leesbare teksten en veelal geproduceerd ergens in Azië.

Ming en Olivier hebben de twee meest populaire en gangbare dim sum, Sieuw Mai en Ha Kau, voor de West-Europese consument ontwikkelt. Daarnaast wordt de dim sum geproduceerd in Nederland, dus met alle regels en restricties welke in Nederland gelden en is er extra zorg besteed aan de Nederlandse teksten op de verpakking.

Met gepaste trots melden we dat onze dim sum momenteel in het assortiment van horecagroothandels en Valk Versmarkt zitten.

 

 

Onderdeel van