Sieuw mai

Sieuw mai is een varkenspasteitje. Deze oogt als een open, ronde, gestoomde dumpling gevuld met varkensgehakt waar soms ook nog een garnaal of een Chinese champignon in verwerkt zit. De garnaal zorgt juist voor de extra smaak en zorgt er juist voor dat de structuur van deze dim sum een lekkere bite heeft! Vaak zie je in de restaurants een oranje puntje boven, dat is meestal een stukje wortel, echter In de westerse keuken gebruikt men veelal kaviaar of viseitjes.

Ha Kau

Ha Kau is een glasachtige gestoomde dumpling (kau) met een vulling van garnalen (ha). Het verhaal gaat dat een eigenaar van een theehuis gevestigd aan een rivier, begin van de 20e eeuw in Guangzhou, hoofdstad van de provincie Guangdong de eerste Ha Kau maakte. Hij maakte een dumpling gevuld met garnalen die hij vers van de boten kocht die voorbij voeren.

 

Gezonde levensstijl

Onze dim sum sluiten perfect aan bij de huidige trend van een gezonde levensstijl en gezond eten. Dim sum Point maakt de dim sum met pure ingrediënten en geen onnodige toevoegingen en/of smaakversterkers.