De mensen achter Dim sum Point

De mensen achter Dim sum Point hebben jarenlang ervaring in het bereiden en vermarkten van ambachtelijke dim sum voor de Westerse high end en ster restaurants door heel Nederland en België.

Doordat zij de vertaalslag van de Oosterse naar de Westerse cultuur wisten te maken was de keuze duidelijk om de dim sum toegankelijk te maken voor iedereen.

Ming

Ming is opgegroeid in Nederland. Op twaalfjarige leeftijd hielp Ming al mee in de keuken van het Chinese restaurant van haar vader. In de keuken werken was echter niet Mings droom en besloot ze op xxx- jarige leeftijd de zaak achter zich te laten. Jarenlang verschool ze zich achter administratieve banen, maar voldoening haalde ze er niet uit. Pas na het overlijden van haar vader besloot ze toch weer de keuken in te gaan.

Ming & dim sum
Dim summen met haar gezin was vaste prik voor Ming. De prachtig gevouwen gestoomde, gefrituurde en gebakken pakketjes fascineerde haar elke keer weer. Zodanig zelfs dat zij ruim een jaar lang, elke zondag, de eigenaar heeft gevraagd of ze bij hen dim sum mocht leren maken. De eigenaar is uiteindelijk gezwicht voor haar aanbod om er gratis te werken in ruil voor het leren van het ambacht van de dim sum chef.

Opgeven bestaat niet!
Het beheersen van het ambacht was een kwestie van een lange adem. Binnen een zeer korte tijd werd het duidelijk dat Ming erg getalenteerd is. Dat was zelfs de lokale Chinese gemeenschap niet ontgaan. Het restaurant werd alsmaar drukker bezocht. Naast het feit dat Ming in de rap tempo de technieken onder de knie kreeg, oefende ze ook elke dag thuis om haar vouwkunsten te perfectioneren.

Ming de chef
Haar talent werd al snel beloond toen ze werd gevraagd de keuken van het nieuwe dim sum restaurant in Eindhoven te bestieren. In een open keuken konden de gasten meegenieten van haar kookkunsten.

Nieuwe uitdaging

In juli 2015 startte Ming samen met haar echtgenoot Olivier Ching in Brandevoort een Chinees afhaalrestaurant, Canton, uiteraard met dim sum op de kaart. Oliviers ambitie leidde ertoe dat Ming’s dim sum niet lokaal, niet regionaal maar landelijk verkocht moest worden. Het resultaat was klanten in de high end restaurants en hotels.

Vanwege een overweldigend succes van de dim sum verkoop waren zij genoodzaakt Canton na 1.5 jaar te verkopen. In de tussentijd werkten ze aan een professionele productie keuken wat zich focust in het maken van ambachtelijke dim sum onder naam Canton dim sum. Al snel hadden maakten ze naam in Nederland en België onder de luxe restaurants. Mark Vaessen, Executive chef bij Oku Hotels, draagt Canton Dim Sum al vanaf het prille begin een warm hart toe.

Een greep uit de relaties van Canton Dim sum:
Encore By Simonis (Scheveningen) - Giel Hoek
Taiko Conservatorium (Amsterdam) - Schilo van Coevorden
Les Sanglier D’Ardennes (Durbuy België) - Wout Bru
Noble Kitchen (Cromvoirt) - Tom Schoonus
Valuas (Venlo) - Eric Swaghoven
Zarzo, Valenzia en Sun by Zarzo (Eindhoven) - Adrian Zarzo, Pim Weterings
Ontwikkeling vegetarische Dim sum
Friesland Campina - Tom van de Meulenbrouck
De Vegetarische Slager - Paul Bom

Jumbo

Onlangs is gebleken dat er steeds meer Aziaten onze dim sum omarmen en hiervoor speciaal naar Jumbo gaan. Reden is dat ze kwalitatief veelal beter zijn dan geïmporteerde dim sum. Ook is er niet altijd een Aziatische toko in de buurt en is het makkelijker om naar een Jumbo te gaan.
Ook zijn ze online te bestellen: https://www.jumbo.com/producten/merken/dim-sum/categorieen/diepvries/snacks,-vlees,-gevogelte/meer-snacks/

Daarnaast is ook onze ambassadrice Julie Ng van stichting “Meer dan Babi Pangang” een grote dim sum fan en schreef al enkele artikelen over Ming op hun website:
https://www.meerdanbabipangang.nl/mings-dim-sum/
https://www.meerdanbabipangang.nl/dim-sum-is-hartverwarmend/

Chinese hapjes

snelle bereiding & hoge kwaliteit: perfect voor de westerse markt

Dim sum zijn gefrituurde en gestoomde hapjes uit de zuidelijke Chinese eetcultuur. Ze worden vandaag de dag overal ter wereld gegeten. De betekenis van Dim sum, 'hapjes uit het hart, geeft aan dat het bij deze kleine lekkernijen eigenlijk om verfijnd comfort food gaat.

Heeft u vragen?


klantenservice@dimsumpoint.nl

Nieuws