Een 'stoomcursus' dim summen

De basis van dim sum

Als je gaat eten bij een dim sum restaurant is het belangrijk om een paar dingen te weten. Dim sum bestaat uit een vulling (farce) met daar omheen een laagje deeg, vaak op fraaie wijze worden gevouwen.

De twee belangrijkste farces van dim sum bestaan uit garnalen en varkens vlees. Als deze goed zijn, kan men er bijna altijd vanuit gaan dat de overige dim sum ook goed van kwaliteit zijn. Vandaar dat men in de Chinese cultuur standaard eerst een sieuw Mai (vlees) en Ha Kao (garnaal) zal bestellen. En dat is ook de reden waarin Dim sum point ook deze dim sum u aanraad als eerste te proeven.

Sieu Mai

Sieuw mai is een varkenspasteitje. Deze oogt als een open, ronde, gestoomde dumpling gevuld met varkensgehakt waar soms ook nog garnaal of Chinese champignon in zit verwerkt. De garnaal zorgt juist voor de extra smaak en zorgt er juist voor dat de structuur van deze dim sum een lekkere bite heeft!

Vaak zie je in de restaurants een oranje puntje boven. Meestal een stukje wortel. In de westerse keuken gebruikt men veelal kaviaar of viseitjes.

Hoe te bereiden:
traditioneel: Gebruik altijd een stuk bakpapier met gaatjes erin geprikt of een rond stuk bananenblad om in het stoommandje te leggen, zo plakken ze niet vast. Bestrijk deze desnoods met een dun laagje olie.

Ook als je geen stoompan hebt kun je dim sum bereiden: bekijk de video.

Leg de Siu Mai direct vanuit de diepvries hier op en laat deze bij 100 graden minimaal 12 minuten stomen. Hierna even laten rusten voordat men deze gaat serveren.

Dim sum Point heeft speciaal voor mensen die geen varkensvlees eten ook een Sieuw Mai kip variant! De bereiding hiervan is hetzelfde.

Ha Kau

Ha Kau is een Chinees garnalenpasteitje. Zodra deze wordt gestoomd, oogt het deeg doorzichtig wit. Het plakkerig deeg wordt gemaakt van tarwezetmeel, rijstbloem en tapiocameel. De vulling bestaat hoofdzakelijk uit garnalen, bamboe, sesamolie, en nog andere smaakmakers.

Hoe te bereiden:

Gebruik altijd een stuk bakpapier met gaatjes erin geprikt of een rond stuk bananenblad om in het stoommandje te leggen, zo plakken ze niet vast. Bestrijk deze desnoods met een dun laagje olie.

Ook als je geen stoompan hebt kun je dim sum bereiden: bekijk de video.

Leg de Ha Kao direct vanuit de diepvries hier op en laat deze bij 100 graden minimaal 12 minuten stomen. Hierna even laten rusten zodat het jasje zich weer vast rekt om de vulling, voordat men deze gaat serveren.

Chinese hapjes

snelle bereiding & hoge kwaliteit: perfect voor de westerse markt

Dim sum zijn gefrituurde en gestoomde hapjes uit de zuidelijke Chinese eetcultuur. Ze worden vandaag de dag overal ter wereld gegeten. De betekenis van Dim sum, 'hapjes uit het hart, geeft aan dat het bij deze kleine lekkernijen eigenlijk om verfijnd comfort food gaat.

Heeft u vragen?


klantenservice@dimsumpoint.nl

Nieuws