Wat is nu dim sum?

Dim sum zijn kleine gestoomde of gefrituurde hapjes uit de Zuidelijke Chinese eetcultuur. Ze worden overal in China gegeten. De betekenis van Dim sum: hapjes uit het hart, geeft aan dat het bij deze kleine lekkernijen eigenlijk om verfijnd comfort food gaat.

In Hong Kong, Chaozhou, Hakka, Fujian en vele andere steden in de Chinese provincie Canton, zijn Dim sum niet weg te denken. Vandaag de dag zijn ze niet alleen populair in China of Azië̈. Dim sum krijgen wereldwijd steeds meer bekendheid en nu dus ook in Nederland. Dim sum worden gemaakt van verschillende deegvelletjes of van Chinese witte broodbolletjes, gevuld met een farce (vulling) bestaande uit groente, vlees, vis, lotus en rijst. De diversiteit in smaakcombinaties is oneindig. In Hong Kong is het traditie Dim sum te eten bij de thee. Samen zijn met familie of vrienden staat hierbij centraal. Dim Sum kunnen de hele dag door gegeten worden als ontbijt, lunch of avondeten of bij de thee. Omdat ze oorspronkelijk geserveerd worden bij de thee, spreekt men in het Kantonees ook wel van Yam Cha, wat ‘thee drinken’ betekent. Dim sum en thee vormen een goede combinatie, omdat thee de spijsvertering bevordert.

Dim sum zijn nu steeds populairder in Nederland

In het Verenigd Koninkrijk (Engeland) is dim sum al niet meer weg te denken in de supermarkten! Let wel: Goede dim sum kun je alleen stomen of frituren! In sommige gevallen eventueel bereiden met een airfryer. Maar bereiden in een magnetron komt niet ten goede van onze producten! Op dit moment zijn dim sum veelal te vinden in de Aziatische toko’s.

Omdat dim sum voor de westerling nog niet echt bekend is heeft Dim sum point voor u een duidelijk assortiment met duidelijke uitleg samengesteld. Vaak is de bereidingswijze van de dim sum al te complex vanwege de Chinese uitleg. Daarom bied Dim sum Point de Westerse markt een mooi en makkelijk te bereiden assortiment aan. Dit alleen al doormiddel van een duidelijke Nederlandse omschrijving en bereidingswijze voor u thuis. En op onze filmpjes een duidelijke bereidingswijze! Hoe leuk is het om je gasten thuis eens iets anders aan te bieden dan de gewone bitterballen, kroketten of frikandellen. Daarnaast is dim sum hetzelfde als deze snacks makkelijk te bewaren in de diepvries! Let op: de dim sum van Dim sum Point kun je niet bereiden in de Magnetron!

Dim sum zijn als verfijnde delicatesse steeds meer in de westerse cultuur te vinden. De hapjes sluiten perfect aan bij de huidige trend van gezond eten. Dim sum Point werkt met pure ingrediënten. Liefde voor de Cantonese keuken zit in je hart, je kunt het niet aanleren. Deze liefde voor deze hapjes vind je in onze Dim sum. Elke soort Dim sum heeft een eigen verhaal en vraagt om een unieke productietechniek. Dit wordt vaak onderschat door westerse samenleving. produceren met eigen inbreng Dim sum van hoge kwaliteit. De bereiding is een geheim dat altijd goed bewaard blijft binnen de traditionele Cantonese keuken.

Dim sum Point focust zich speciaal op de westerse markt! De producten van Dim sum worden dan ook in Nederland geproduceerd en in het Nederlands gepresenteerd! Dit is uniek voor de Westerse wereld.

De producten van Dim sum Point zijn dan ook heel makkelijk te bereiden in ieder huishouden.

Chinese hapjes

snelle bereiding & hoge kwaliteit: perfect voor de westerse markt

Dim sum zijn gefrituurde en gestoomde hapjes uit de zuidelijke Chinese eetcultuur. Ze worden vandaag de dag overal ter wereld gegeten. De betekenis van Dim sum, 'hapjes uit het hart, geeft aan dat het bij deze kleine lekkernijen eigenlijk om verfijnd comfort food gaat.

Heeft u vragen?


klantenservice@dimsumpoint.nl

Nieuws