Prei/Kippensoep met Ha Kau dimdum en garnalen kroepoek

Dit heerlijke inspiratievolle recept is door onze ambassadeur Samantha gemaakt.

Dit heb je nodig:

  • 3 grote preien
  • 2 aardappelen
  • 350 gram kipfilet
  • Half bosje platte peterselie
  • 1 grote ui
  • 1 1/2 tl kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 2 el olijfolie
  • 2 kippenbouillontabletten

 

En zo maak je het:

  • Doe de kipfilet in een pan met water en laat deze koken tot het gaar is (ongeveer 20 tot 30 minuten)
  • Snij een stukje van beiden uiteinden van de preien af en snij deze in ringen.
  • Doe de preistukjes in een vergiet en spoel het goed af (maar dan ook echt goed, je wilt geen zand in je soep)
  • Laat even uitlekken.
  • Snij de ui, aardappels en peterselie in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hier de ui in aan.
  • Voeg de kerriepoeder, knoflookpoeder, peper en nootmuskaat eraan toe.
  • Roer even door.
  • Doe er nu de aardappelen, peterselie en prei bij.
  • Bak even mee.
  • Kook ondertussen ruim water in de waterkoker en voeg 1 liter water met de bouillonblokjes toe in de pan.
  • Laat het op zacht vuur even opstaan.
  • Leg de gare kip op een bord en laat deze even afkoelen voor je deze uit elkaar haalt/plukt.
  • Haal een deel van prei enz uit de pan en zet het even apart.
  • Mix de soep tot 1 geheel met een staafmixer en doe dan de rest van de prei en de kip erbij.
  • Laat de soep nog 10 minuutjes opstaan.

Succes en eet smakelijk!!