Ramen-dumpling soep

Het favoriete recept van ambassadeur Anouska met dim sum is toch echt een ramen soep. Het is een makkelijk recept en super lekker!

Dit heb je nodig voor 2-3 personen:

- 1 Ui

- 2 Knoflooktenen

- 4 Kaffir limoenblaadjes

- 2 Laurierblaadjes

- 3 cm Verse gember

- 2 Stengels citroengras

- 1 kleine rode peper (voor de liefhebber)

- 2 kippenbouillon blokjes

- 1,5 L water

- 250 gram Kastanje champignons

- 1 Prei

- 200 gram Eiernoedels

- 2 Pakjes Ha Kau van Dim Sum Point

- Sojasaus en sesamolie naar smaak

- 3 el Zonnebloemolie

 

En zo maak je het:

- Snipper de ui, schil en snij de gember in plakken, pers de knoflook en kneus de citroengras stengels. Snij voor de liefhebbers de rode peper door de helft

- Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember, citroengras, kaffir limoen, laurier en de rode peper

- Voeg de bouillon blokjes en het water toe aan de pan en breng aan de kook voor ongeveer 10 minuten

- Snij ondertussen de prei fijn en de champignons in plakken

- Voeg de prei en champignons samen met de noedels toe aan de soep en kook voor 10 minuten mee

- Je kan er voor kiezen om de Ha Kau te stomen voor 15 minuten en later toe te voegen aan de soep of in de soep te koken voor 10-15 minuten

- Maak de soep op smaak met sojasaus en sesamolie

 

Eet smakelijk!