Het favoriete recept van ambassadeur Anouska met dim sum is toch echt een ramen soep. Het is een makkelijk recept en super lekker!
- 1 Ui
- 2 Knoflooktenen
- 4 Kaffir limoenblaadjes
- 2 Laurierblaadjes
- 3 cm Verse gember
- 2 Stengels citroengras
- 1 kleine rode peper (voor de liefhebber)
- 2 kippenbouillon blokjes
- 1,5 L water
- 250 gram Kastanje champignons
- 1 Prei
- 200 gram Eiernoedels
- 2 Pakjes Ha Kau van Dim Sum Point
- Sojasaus en sesamolie naar smaak
- 3 el Zonnebloemolie
- Snipper de ui, schil en snij de gember in plakken, pers de knoflook en kneus de citroengras stengels. Snij voor de liefhebbers de rode peper door de helft
- Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember, citroengras, kaffir limoen, laurier en de rode peper
- Voeg de bouillon blokjes en het water toe aan de pan en breng aan de kook voor ongeveer 10 minuten
- Snij ondertussen de prei fijn en de champignons in plakken
- Voeg de prei en champignons samen met de noedels toe aan de soep en kook voor 10 minuten mee
- Je kan er voor kiezen om de Ha Kau te stomen voor 15 minuten en later toe te voegen aan de soep of in de soep te koken voor 10-15 minuten
- Maak de soep op smaak met sojasaus en sesamolie
Eet smakelijk!